marți, 8 aprilie 2008

ciudat

„Evidenţa Populaţiei” a născut un frate geamăn al unui decedat

Poliţiştii de la Evidenţa Populaţiei au dat naştere unui fenomen paranormal: fantoma fratelui geamăn a unui bucureştean decedat în urmă cu 12 ani se lăfăie bine-mersi într-o casă din sectorul 2, alături de două respectabile doamne. Fantoma a primit şi notificare de la Ministerul Sănătăţii să-şi facă analizele obligatorii, dar nu se dă dusă.

Petre Radulian s-a născut la 25 septembrie 1924, în Craiova şi a murit aproape 72 de ani mai târziu (mai exact, pe 16 mai 1996), în Bucureşti. Totuşi, o nepoată a observat că unchiul demult îngropat continuă să apară pe listele de electori din sectorul 2. Intrigată, a cerut relaţii şi a fost îndrumată către Evidenţa Populaţiei. Aşa că, în vara anului trecut, nepoata şi sora d-lui Radulian s-au prezentat la Secţia 9 de Poliţie. Aici, li s-a confirmat că dl. Petre Radulian figurează decedat, dar nu mică le-a fost mirarea să afle că acesta ar avea un frate geamăn, care trăieşte, domiciliind la adresa lor.

„Uitaţi, doamnă, le-a spus, triumfător, poliţistul, fratele geamăn se numeşte tot Petre, s-a născut cu 4 zile mai devreme şi are tată necunoscut!”. Cu oarecare dificultate, doamnele i-au convins pe poliţişti de absurdul situaţiei: nu se prea putea ca doi fraţi gemeni să se nască la 4 zile distanţă, unul cu tată cunoscut şi altul, cu tată necunoscut. Dar, în loc să li se mulţumească pentru spiritul civic, au fost sfătuite să se ducă la Craiova, să rezolve ele încurcătura din acte.

Se prea poate ca eroarea să se fi produs în momentul în care dl. Radulian a cerut emiterea unui nou certificat de naştere, întrucât exista o mică neconcordanţă între certificatul original şi datele din buletinul de identitate, iar faptul nu îi permitea să se căsătorească. Astfel, prenumele tatălui d-lui Radulian fusese trecut în certificat Ion, în loc de Ioan, cum apărea (corect) în buletin. Din această pricină, ofiţerul stării civile refuza legalizarea căsătoriei d-lui Radulian. Ei bine, Consiliul Local al Municipiului Craiova a „rezolvat” problema, emiţând un nou certificat, în care, la prenumele tatălui a fost trecut „I.”, iar la prenumele mamei „Marioara”, în loc de „Maria”.

Niciun comentariu: